péntek, 05 december 2014 15:50

Befejeződött a vecsési Halmi Telepi iskola energetikai korszerűsítése

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Vecsés Város Önkormányzata KEOP-5.5.0/A/12-2013-2013-0293 számon pályázatot nyert a több épületből álló Halmi Telepi Általános iskola energetikai korszerűsítésére. 

 

A KEOP-5.5.0/A/12 program keretében megvalósuló projekt kivitelezését a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a FERROÉP Zrt. végezte, aki június 24-én a munkaterület átadással megkezdte a munkát. A kivitelezés első üteme augusztus 28-án zárult, ekkor az ajtók és ablakok cseréje, a külső és a födém hőszigetelés valósult meg, és minden olyan munka befejeződött ami, az iskolakezdéshez szükséges helyiségeket érintette.

Az tanév elindulásával párhuzamosan került sor a kazán cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére és a használati meleg víz előállítás korszerűbbé tételére. Így mire a fűtési szezon beindult az iskola már az új technológiával üzemelt.

Az iskola korszerűsítése mind funkciójában, mind esztétikai szempontból fontos esemény, hiszen az épület megszépült és a fűtésigény jelentős csökkenésével a város újabb lépést tesz a már megkezdett hatékony energiafelhasználás útján, valamint ez a fejlesztés is még inkább megerősíti az iskola „ökoiskola” címét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Kohéziós Alap társfinanszírozásával az új Széchenyi terv keretében valósul meg. A projekt teljes összege 98.101.000 Ft. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 85%-os támogatás mellett 83.385.850 Ft.

Vecsés, 2014. december 05.

Bővebb információ:

Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.

Tel/Fax: +36 29/357-645

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.