szerda, 25 június 2014 07:38

Megkezdődött a vecsési Halmi-telepi iskola korszerűsítése

A város egyik általános iskolájában teljes körű energetikai korszerűsítés kezdődik. Az őszi iskolakezdéskor már egy megújult épület fogadja a diákokat.

Vecsés Város Önkormányzata pályázatot nyert a több épületből álló Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola energetikai korszerűsítésére. Az iskola az elmúlt 40 év alatt több ütemben épült, mely a kor műszaki színvonalának megfelelt, de energiafelhasználása a mai kor elvárásai szerint elavultnak tekinthető. A projekt által sor kerül az épület nyílászáróinak cseréjére, a külső fal-és mennyezet szigetelésére, ezzel együtt külső színezésére, továbbá a kazán cseréjére, fűtési rendszer korszerűsítésére és a használati meleg víz előállítás korszerűbbé tételére.

A kivitelezést a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a szegedi FERROÉP Zrt. nyerte el, aki június 24-én a munkaterület átadással megkezdte a munkát. A kivitelezés első üteme augusztus 28-án fejeződik be. Ekkorra a tantermeket, a tornatermet és a közösségi helyiségeket érintő minden olyan munka elkészül, ami az iskolakezdéshez szükséges. A beruházás teljes befejezése október 15-én várható.

Az iskola korszerűsítése mind funkciójában, mind esztétikai szempontból fontos esemény, hiszen az épület fűtés igényeinek jelentős csökkenésével a város újabb lépést tesz a már megkezdett hatékony energiafelhasználás útján.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Kohéziós Alap társfinanszírozásával az új Széchenyi terv keretében valósul meg. A projekt teljes összege 98.101.000 Ft. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 85%-os támogatás mellett
83.385.850 Ft.
Bővebb információ:
Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft. Tel/Fax: +36 29/357-645
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Utoljára frissítve: csütörtök, 14 augusztus 2014 09:08

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.