hétfő, 20 augusztus 2012 00:00

Folytatódik Vecsés központjának megújítása

 Vecsés városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése és rehabilitációja című (KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0013) projekt

 Folytatódhat a város új, korszerű művelődési központjának kivitelezése. 2012. augusztus 6-án 14:00-órakor Vecsés Város Önkormányzata Házasságkötő termében írták alá a kivitelezési munkálatok folytatásáról a szerződést az önkormányzat, valamint a közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelezők képviselői.

 A közbeszerzési eljárás két részből állt. Az első rész az épület befejezésére és a színháztechnika kiépítésére, a második rész a színházteremben lévő mobil lelátó és karzat kiépítésére vonatkozott. A kivitelezés befejezését és a színháztechnika megvalósítását a HUNÉP Capital Bau Kft. nyerte, a mobil lelátó és a karzat kiépítését a Kemotechnik Kft., valamint a Vasalat Kft. A ház befejezésének nyertes ajánlattevő által megajánlott összege nettó 419,8 millió Ft, a mobil lelátó és karzat kivitelezésének megajánlott összege nettó 29 millió Ft. A kivitelezési munkálatokat korábban a Hérosz Zrt. végezte.

 Az KMOP-5.2.1/B-2f-09-2009-0013 azonosítószámú pályázat által megvalósuló rehabilitáció az egész városközpontot érinti. A komplex beruházáson belül jelenleg a mintegy 2 800 m2 hasznos alapterületű új Városi Könyvtár és Művelődési Ház építése folytatódik. A projekt keretében 2011 őszére már megépült az Anna utcai játszótér, 2012 tavaszán megújult a Miklós utca, valamint az Eötvös utca egy szakasza és a városi piacnak otthont adó Fő tér. A beruházáson belül a Fő tér egészét térkövezték, parkosították, valamint a művelődési ház és a piac könnyebb megközelítése érdekében parkolókat alakítottak ki.

 A beruházással tovább gazdagodhat a város kulturális élete, hiszen az új művelődési központ számos rendezvény és művészeti előadás lebonyolítására lesz alkalmas. A 276 főt befogadni képes nagyteremben színházi előadások is tarthatók, de a helyiség átalakítható lesz akár bálteremmé is. A közel háromezer négyzetméteres komplexumban helyet kap a városi könyvtár is. Ezen felül számos szabadidős program (oktatóhelyiségek, tánctermek, próbatermek, játszóház), valamint egy étterem és két üzlethelyiség várja majd a látogatókat.

 A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Írta: Janovics Zoltán

Utoljára frissítve: hétfő, 03 december 2012 12:51

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.