csütörtök, 03 március 2011 23:00

Sajtóközlemény

Vecsés városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése és rehabilitációja című (KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0013) projekt

A város új művelődési központtal és teljesen felújított főtérrel gazdagodik. A tervek szerint még az idén átadhatják a könyvtárnak, valamint a kultúrháznak is helyet adó új korszerű épületet. A következő ütemben terveink szerint megújul a város központi tere.

A rehabilitáció az egész városközpontot érinti. A komplex beruházáson belül a mintegy 2 800 m2 hasznos alapterületű új Városi Könyvtár és Művelődési Ház építésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárult. A kivitelezési munkálatokat a Hérosz Zrt. nyerte el és a kivitelezési szerződést március 3-án aláírta a két fél. A kivitelezés várható befejezése augusztus 6-a. Az új Városi Könyvtár és Művelődési Ház megépülése a beruházás első lépcsőjét jelenti. Még az idei év első felében kiírják a közbeszerzési eljárást a projekt második ütemének megvalósítására, amelynek keretében megújul a Fő tér és a Miklós utca, illetve megépül az Anna utcai játszótér. A Fő tér beruházáson belül a jelenlegi piactér egészét térkövezik, parkosítják, valamint parkolókat alakítanak ki.

A beruházással tovább gazdagodhat a város kulturális élete, hiszen az új művelődési központ számos rendezvény és művészeti előadás lebonyolítására lesz alkalmas. A 276 főt befogadni képes nagyteremben színházi előadások is tarthatók, de a helyiség átalakítható lesz akár bálteremmé is. A közel háromezer négyzetméteres komplexumban helyet kap a városi könyvtár is. Ezen felül számos szabadidős program (oktatóhelyiségek, tánctermek, próbatermek, játszóház), valamint egy étterem és két üzlethelyiség várja majd a látogatókat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 830.925.709,- Ft. A város 561 millió forint összegű önerőt vállalt.

 

Vecsés, 2011 március 04.

 

Bővebb információ: Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.

Tel: +36 29/357-645

Fax: +36 29/357-645

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sajtókapcsolat: 06-70/208-8202

Utoljára frissítve: hétfő, 01 október 2012 07:39

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.